Plenković: Milanovićev odlazak iz Okučana je kukavičluk

04.05.2020. 18:50:00

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je osudio i kukavičlukom nazvao odlazak predsjednika Republike Zorana Milanovića s obilježavanja akcije "Bljesak" u Okučanima, a osudio je i uvrede čelnika SDP-a Davora Bernardića na račun predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića. 

Na pitanje novinara smeta li mu što je Milanović njegov neodlazak iz Okučana, nakon saznanja da su u protokolu sudjelovale osobe u HOS-ovim majicama, nazvao kukavičkim činom, predsjednik Vlade i HDZ-a uzvratio je da je kukavičluk upravo njegov odlazak.

"Kada šef države, predsjednik Republike ode iz Okučana gdje smo došli obilježiti 25. obljetnicu VRO "Bljesak" kojom je oslobođena zapadna Slavonija, koja je bila uvertira u operaciju Oluju, i to učini za  vrijeme intoniranja himne, onda smatram da je upravo to kukavičluk", poručio je Plenković uoči sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a. 

Podsjetio je da je SDP-ova Vlada Ivice Račana 2000. imala "toliku većinu da je mogla donositi zakone kakve god je htjela", te da su umjesto zabrane, napravili obrnuto.

Račanova Vlada legalizirala je grb HOS-a  

"Oni su legalizirali grb jedne od udruga HOS-a sa spornim nazivom. Većina koju je imao Milanović kao premijer između 2011. i 2015. je bila takva da su mogli zabraniti što su htjeli, a on je u razgovoru s braniteljima izvrjieđao moju majku i rekao, citiram, fućka mi se za ZDS", rekao je Plenković.

Dodao je da ga ne čudi takva "nekonzistentnost i kvazimoraliziranje" danas te inzistiranje na nekom zakonu od nekoga tko je imao šansu u mandatu.

Poručio je i da su HDZ i njegova Vlada "nebrojeno" puta osudili zločinački karakter ustaškog režima i zločine u Jasenovcu, te da je osobno sudjelovao na komemoracijama.

"Imputirati meni, ovoj Vladi ili ovom HDZ-u bilo kakve konotacije koje nam se nastoje imputirati - neće proći. To svima mora biti jasno", rekao je Plenković. Dodao je da će birači vidjeti tko su oni koji dijele i oni koji povezuju i hoće pomiriti generacijske traume hrvatskoga naroda.

Ne pamtim da se čelnik stranke spustio na razinu besprizornoga diskursa

Osudio je i Bernardićevu izjavu koji je u nedjelju izjavio da Hrvatska ne smije biti talac pozdrava "Za dom spremni" i "neodlučnog Plenkovića koji se skriva iza svog 'rektalnog alpinista' Gordana Jandrokovića".

"Ne pamtim da se čelnik političke stranke, i to malo veće, spustio na tu razinu bezprizornoga diskursa jednog primitivnog izričaja koji ne priliči ni njemu kao čovjeku, niti političaru. Zaista, nakon takve izjave, teško možemo voditi dijalog s takvim čovjekom na čelnom mjestu SDP-a i navodnim liderom opozicije", poručio je premijer.

Izvor: Hina/Foto:Fah

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.