PLENKOVIĆ NAMJERNO TO ČINI! Ustanak u Škorinom timu: Dosta je! Ovo nećemo dopustiti

08.01.2020. 15:25:00

Krivicu za poraz predsjedničke kandidatkinje HDZ-a Kolinde Grabar-Kitarović u srazu sa Zoranom Milanovićem, dio visokopozicioniranih članova vladajuće stranke predvođenih premijerom Andrejom Plenkovićem, još u noći izbornog debakla pokušao je prebaciti Miroslavu Škoru.

Riječi su to koje su se snažno prolomile među njegovim najbližim suradnicima, koji kažu da HDZ ponovno nastavlja po starom, i ponovno igra krivu igru.

”To što Plenković čini potpuno je pogrešno, pa ne vidi li da su baš kroz takvu strategiju, politiku i retoriku izgubili izbore. To je taktička pogreška, nije moguće da Plenković namjerno to čini, nije on naivac, on je iskusan političar”, kaže naš sugovornik blizak bivšem predsjedničkom kandidatu, te ističe kako Škoro uskoro, odnosno već od veljače kreće s ozbiljnijim političkim angažmanom.

”Nama odgovara da nam Plenković radi pripremu, odgovara nam da nastavlja u istom stilu i time nam povećava šanse za povratak, Škoro će na izbore vrlo vjerojatno ići sa svojom platformom, nezavisnom listom, i sve prozivke, spominjanja Mosta, i ostale sulude teorije naprosto ne drže vodu. Ljudi su rekli što misle, Plenković bi to morao uvidjeti i sam, tko mu je kriv što ne uviđa”, kaže nadalje naš sugovornik koji se nada uspjehu na jesenskim parlamentarnim izborima te naglašava da do tada imaju dovoljno vremena za stvaranje ozbiljne i relevantne političke mreže.

”Nama nije bitno tko je na čelu HDZ-a mi u ovo idemo sa svojim planom, ambicijama i zbog želje za promjenom, ako se u HDZ-u održe unutarstranački izbori, i doista na čelo stranke dođe netko drugačijih načela od Plenkovića voljni smo razmotriti mogućnost suradnje, ali za takve je teorije i promišljanja još rano, oni neka se bave sobom, ni čemo sobom, i poništeni listići ponešto su rekli o našoj snagi i utjecaju, a to što nas Plenković proziva i predbacuje su ludosti, izbori su demokratski proces, baš bi on toga trebao biti najsvjesniji. Može se on ljutiti, to je legitimno, i razumljivo, ali crni labud nije u našem već u njegovom dvorištu”, zaključuje naš sugovornik iz Škorina stožera.

Izvor: 7dnevno/Foto:Matija Djanjesic/Cropix

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.