Plenković: Neću to zaboraviti. Dok se naš zastupnik Tuđman bori za život, idu rušiti kvorum

29.01.2021. 13:57:00

Plenković je rekao kako svjedoče brojnim populističkim inicijativama prepunima demagogije te je nastavio da se radi o članarini od 42 kune mjesečno. Kaže da su napravili ono što je mislio da neće

Premijer Andrej Plenković u Omišlju je komentirao rušenje kvoruma u Saboru nakon što je točka o ukidanju obaveznih članarina za HGK skinuta s dnevnog reda glasanja. Rekao je kratko da se upravo čuo s kolegama u Saboru i istaknuo da je njihov zastupnik zbog covida u bolnici te da zato nije mogao sudjelovati u radu Sabora.

Istaknuo je da su napravili ono što je mislio da neće.

Kaže da je ovo politički važna poruka da je cijela oporba išla u rušenje kvoruma dok se njihov najstariji zastupnik Miroslav Tuđman bori za  život.

Dodao je da ovo neće zaboraviti.

Ističe kako svjedoče brojnim populističkim inicijativama prepunima demagogije te je nastavio da se radi o članarini od 42 kune mjesečno za gospodarske subjekte. 

- Te 42 kune su očito razlog za ovakvu inicijativu. Nitko od nas ne kaže da HGK ne može bolje raditi, da ne može biti bolja, ali ima svoju tradiciju od 150 godina, čak i više - rekao je i dodao da to nisu tijela koja se demontiraju na brzinu zbog oporbenog hira.

Nastavio je kako treba vidjeti što se može popraviti, ako treba nešto mijenjati, ali i da je populizam raditi politički cirkus zbog 42 kune.

Na kraju izjave je još jednom ponovio da su ovo napravili na bolesti Miroslava Tuđmana i da im neće to zaboraviti.

Izvor: 24 sata

Izvorni autor: Ivan Hruškovec/snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.