Plenković o slučaju Kovačević: USKOK i DORH to moraju protumačiti javnosti, i mene zanima

07.04.2021. 16:16:00

Premijer Andrej Plenković stao je pred novinare nakon aktualnog prijepodneva u Hrvatskom saboru. Vezano uz današnje uhićenje bivšeg čelnika Janafa Dragana Kovačevića, rekao je da ga zabrinjava sve o tom slučaju, a više o tome trebaju reći USKOK i DORH. 'To oni moraju tumačiti javnosti, i mene zanima u konačnici', rekao je Plenković

Po pitanju AstraZenece, kazao je da je sazvao sve uključene u tu temu, ministra zdravstva te čelnike HZJZ-a i HALMED-a, kako bi se vidjele raspoložive informacije. Za danas je sazvana i videokonferencija ministara zdravstva EU-a u 18 sati, a bitno je da stav svih ministara bude konsolidiran.

'Najvažnije je da nema različitih praksi, jer to ruši reputaciju cjepiva. To se nažalost već dogodilo s AstraZenecom', kazao je Plenković.

Odgovarajući na kritike da je obećavao procijepljenost do proljeća, a sada je to prolongirao do srpnja, uzvratio je da je AstraZeneca obećala EU isporučiti u prvom tromjesečju 120, a isporučila je 30 milijuna doza. Hrvatska je po toj logici do 31. ožujka samo AstraZenece trebala dobiti 1,7 milijuna doza i da smo to imali samo AstraZenecom bi se procijepilo više od 800.000 ljudi, kazao je.

Izvor: tportal.hr/Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Izvorni autor: S. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.