Plenković objavio kad ćemo na izbore: “Sabor raspuštamo najkasnije 22. ožujka”

04.03.2024. 19:18:00

U ponedjeljak je u Zagrebu održana sjednica šireg predsjedništva HDZ-a, nakon koje je predsjednik stranke i Vlade, Andrej Plenković, dao izjavu za medije. Plenković je najavio raspuštanje Sabora najkasnije do 22. ožujka te iznio ključne odluke vezane uz nadolazeće izbore.

"Na sjednici smo donijeli ključne odluke u vezi s raspuštanjem Sabora i nadolazećim izborima. Izbori za Sabor će se održati prije europarlamentarnih izbora. Ova sjednica je posljednja prije raspuštanja, a izvještajni sabor HDZ-a će se održati 17. ožujka. Glavni tajnik stranke preuzima ulogu šefa izbornog stožera HDZ-a, Nina Obuljen Koržinek će biti članica izbornog stožera odgovorna za izradu programa, Vlatko Vuković će nadgledati financije, Marko Milić će biti na čelu političko-medijske komunikacije, dok će Kabok obnašati funkciju glasnogovornika kampanje", objavio je Plenković.

Objavio je nositelje lista. "Nosit ću izbornu listu u 1. izbornoj jedinici, Jandroković u 2., Stričak u 3., Anušić u 4., Piletić u 5., Božinović u 6., Medved u 7., Butković u 8., Malenica u 9., Bačić u 10. Zvonko Milas će nositi listu u 11. izbornoj jedinici."

Partnere smo upoznali s današnjim odlukama, a oni su ih podržali, dodao je. Plenković je najavio raspuštanje Sabora najkasnije do 22. ožujka.

"Nastavit ćemo s konceptom točkaste koalicije. HDZ ima potencijal za ostvarivanje najboljeg i najuvjerljivijeg rezultata, a očekujemo podršku naših dosadašnjih partnera u formiranju većine", izjavio je Plenković.

"Naš zadnji rezultat bio je najbolji u povijesti HDZ-a prema ovom sustavu. Ambicija nam je ponoviti taj uspjeh, težimo ne samo pobjedi, već i stjecanju povjerenja građana na temelju postignuća", dodao je.

Što se tiče mogućih partnera desne opcije, Plenković je izjavio: "Naši partneri su oni koji su s nama sada, a oni koji nas vrijeđaju i politički su se pokazali nezreli, nisu naši partneri."

"Naš fokus je usmjeren prema hrvatskim građanima, interesima Hrvatske, gospodarstvu, povećanju plaća i mirovina. Ne opterećujemo se retorikom političkih protivnika čiji se narativ svodi na riječi 'korumpirani izdajnici' i sve što su osmislili u zadnjih osam godina", kazao je Plenković o oporbi.

Osvrnuo se i na VAR aferu koja potresa Hrvatski nogometni savez (HNS): "Vlada se ne miješa u suđenje niti u VAR sobe. Naša politika prema hrvatskom sportu je politika podrške."

Izvor: PDN/Foto: Fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.