Plenković objavio na twitteru: 'Završio je sastanak. Donosimo 22 milijarde eura za brzi gospodarski oporavak zemlje'

21.07.2020. 07:22:00

Premijer Andrej Plenković objavio je u utorak na svom Twitteru u ranim jutarnjim satima da su čelnici zemalja članica EU-a postigli dogovor o novom prijedlogu plana za oporavak i sedmogodišnjeg proračuna...

Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske jučer je iz Zagreba otišao u Bruxelles na pregovore o novom europskom proračunu.

- Završio je sastanak #EUCO. Usvojili smo budžet za idućih sedam godina.  I donosimo 22 milijarde € koje su jamstvo brzog gospodarskog oporavka i daljnjeg ravnomjernog razvoja zemlje! - napisao je Plenković na Twitteru.

Podsjetimo, poseban sastanak Europskog vijeća u Bruxellesu  trajao je pet dana. Raspravljali su o planu oporavka za odgovor na krizu uzrokovanu pandemijom Covid-19 te o novom dugoročnom proračunu EU-a.

Na stolu je sinoć bio novi prijedlog predsjednika Europskog vijeća Charlesa Michela koji predviđa Višegodišnji financijski okvir u iznosu od 1074,3 milijarde eura i plan za oporavak od 750 milijardi eura. Od tih 750 milijardi, 390 je bilo bespovratnih sredstava, a 360 milijardi zajmova.

Izvor: 24sata.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Višnja Kragić Mahmutović

Autor: