Plenković: Ovo je najveće povećanje plaća u državnim i javnim službama ikada

22.02.2024. 14:25:00

Vlada je na današnjoj sjednici donijela nove uredbe o koeficijentima za izračun plaća zaposlenih u državnoj i javnim službama.

Premijer Andrej Plenković na početku sjednice istaknuo je da su ove uredbe odnose na najznačajnije povećanje plaća u državnim i javnim službama u povijesti, označavajući ih kao ključnu temu današnje sjednice Vlade.

U svom uvodnom govoru, premijer je također uputio čestitke vaterpolistima na osvojenom svjetskom zlatu te im poželio uspjeh na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu. Naglasio je ponos i radost koje su vaterpolisti donijeli hrvatskom sportu.

Premijer je iznio pregled nedavnih aktivnosti Vlade i osvrnuo se na sastanak s Brojanom Krišto, ističući glavni cilj Hrvatske i Bosne i Hercegovine da u ožujku pruže podršku u donošenju odluke o otvaranju pristupnih pregovora s Europskom unijom.

Dodatno je ponovio da je 30-godišnji spor uspješno riješen, stvarajući preduvjete za izgradnju novog maksimirskog stadiona. Također je spomenuo održanu sjednicu Nacionalnog savjeta za digitalnu transformaciju.

Premijer je potom predstavio nove uredbe o plaćama, istaknuvši da reforma ima za cilj postizanje veće pravednosti prema svim zaposlenicima, te postizanje jednakosti plaća za poslove jednake složenosti.


Screenshot Vlada YT

Izvor: PDN/Foto:Snimka zaslona

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.