PLENKOVIĆ sutra ide MILANOVIĆU po mandat!

15.07.2020. 15:05:00

U četvrtak bi se oko podne trebali sastati predsjednik Zoran Milanović i mandatar Andrej Plenković.

Ako se sutra prije podneva ispune svi uvjeti oko službene potvrde rezultata izbora, očekuje se da će se predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, sastati s mandatarom Andrejem Plenkovićem u 12 sati na Pantovčaku.

Očekuje se da će DIP službene rezultate objaviti sutra ujutro u 9 sati, nakon čega ih treba potvrditi i Ustavni sud.

U četvrtak će premijer Plenković objaviti i kompletan ustroj Vlade, broj ministarstava te koja će se spojiti.

Imena ministara objavit će u ponedjeljak na sjednici Predsjendištva HDZ-a, a nakon toga i javnosti, doznaje N1.

Prije toga na Pantovčak će doći predstavnici DIP-a sa službenim rezultatima parlamentarnih izbora.

Plenković će se danas u 13 sati sastati na ručku u zagrebačkom restoranu “Baltazar” sa zastupnicima koji mu daju potporu za sastav Vlade. Uz predstavnike HDZ-a, na ručku će biti i zastupnici manjina te HSLS-ov Dario Hrebak, čelnik Reformista Radimir Čačić te čelnik HNS-a Predrag Štromar.

Očekuje se i da će Plenković sutra predstaviti i izgled Vlade, odnosno broj ministarstava, tj. do kakvih će spajanja doći s obzirom na najavu o smanjenju njihovog broja. Prema neslužbenim najavama, očekuje se da će biti 15 ili 16 ministarstava.

Nakon toga, Plenković odlazi u Bruxelles na sastanak Europskog vijeća. U ponedjeljak će Plenković sastav nove Vlade predstaviti pred stranačkim tijelima HDZ-a.

Konstituirajuća sjednica Hrvatskoga sabora trebala bi biti, prema najavama, u srijedu 22. srpnja.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Snimka zaslona

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.