Plenković u Škabrnju stigao sa Šimpragom: Mještani i branitelji im okrenuli leđa, "Sramite se!"

17.11.2022. 18:38:00

Predsjednik Vlade Andrej Plenković je u Škabrnji. Prilikom polaganja vijenaca mještani i branitelji su mu okrenuli leđa zbog dolaska Anje Šimprage, potpredsjednice Vlade iz redova SDSS-a.


Premijer Andrej Plenković u četvrtak je posjetio Škabrnju, u prigodi Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. 

Nakon polaganja vijenaca ispred Središnjeg križa kod Spomen obilježja za poginule u Domovinskom ratu te ispred Spomen obilježja masovne grobnice, došlo je do incindenta u kojem su mještani i branitelji okrenuli leđa vladinom izaslanstvu, prosvjedujući na taj način zbog dolaska Anje Šimprage potpredsjednice Vlade iz Samostalne demokratske srpske stranke. 

Andrej Plenković u ŠkabrnjiOkrenuli leđa u Škabrnji(Foto: DNEVNIK.hr)

"Sramite se!", viknuli su mještani izaslanstvu Vlade.

Andrej Plenković u ŠkabrnjiOkrenuli leđa u Škabrnji(Foto: DNEVNIK.hr)

Plenković je rekao kako je čuo i vidio reakciju mještana. "Ovo nije prvi put da predstavnici SDSS-a sudjeluju u Danu sjećanja u svojstvu članova hrvatske Vlade. Potpredsjednica Vlade ovdje je da bi odala počast i poslala poruku mira i pomirenja".

"Ona je došla u dobroj vjeri da se pokloni žrtvama i pokaže pijetet. Ja razumijem teške traume obitelji onih koji su stradali, ali isto tako mi se moramo kretati kao društvo prema međusobnom povjerenju i pomirbi i dolazak potpredsjednice Šimprage nije ništa što bi odudaralo od te ideje. To je jedini put prema naprijed, suživot i pomirba", rekao je Plenković. 

"Nema dogovora", odgovorio je na pitanje je li možda bio plan da se izbjegne susret s predsjednikom Zoranom Milanovićem koji je danas u Vukovaru, dok će Plenković biti u petak. "Mi smo organizirali svoje obveze najbolje što smo mogli. U Vukovaru su ministri Medved i Banožić", rekao je kratko.

Anja Šimpraga je kazala kako je došla "iskreno i čista srca i nadam se da ću biti zajedno sa svima i otići na misu i pokloniti se. Nije jednostavo, no ja sam došla čista srca i znam da sam na pravom putu i nadam se da će doći jednom vrijeme da se izmirimo i nastavimo dalje i da živimo život, a ne suživot", komentirala je negodovanje domaćina na njezin dolazak u Škabrnju. 

U vezi dolaska Anje Šimpraga u Škabrnju unatoć obećanjima iz Vlade da se to neće dogoditi, na svom facebook profilu oglasila se hrvatska braniteljica, dragovoljka Domovinskog rata Danka Dražina koja je tom prilikom napisala:

"Plenković je u Škabrnju doveo Šimpragu, prevario je stanovnike Škabrnje. Došli su po mraku, nepoželjnji i nepozvani baš kao i srbočetnički agresori 18.11.1991.

Narod Škabrnje im je okrenuo leđa.

Sramite se!

Prokleti bili!"

Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba i tekst

Foto:Screenshot Facebook

Izvor: dnevnik.hr/Foto: n1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.