Plenković zvao oporbu na sastanak o problemima koju čekaju zemlju, no svi su odbili - posljednji otkazao Božo Petrov

14.07.2020. 09:17:00

Andrej Plenković prošlog je tjedna najavio pojedinačne sastanke s predstavnicima parlamentarnih stranaka kako bi postigli konsenzus oko ključnih pitanja za državu. No, prema pisanju medija, većina oporbenih stranaka odbila je doći na sastanak

Jedini iz oporbe koji je namjeravao doći na sastanak s Plenkovićem je čelnik Mosta Božo Petrov koji je u Banskim dvorima imao zakazan sastanak u utorak u 9:30 sati. No, u utorak ujutro iz Mosta su također poručili da neće na sastanak s Plenkovićem.

Aktualni predsjednik i budući mandatar Vlade Andrej Plenković je 'iz poštovanja prema njima i prema biračima', želio s čelnicima oporbenih skupina porazgovarati o njihovu viđenju ključnih izazova koji su pred Hrvatskom. Plenkovićeva namjera je bila tražiti što širi konsenzus uoči gospodarske krize s kojom se Hrvatska tek treba suočiti.

Međutim, ideja nije naišla na plodno tlo. Redom su ga odbile sve oporbene stranke odnosno koalicije. Domovinski pokret je 'košaricu' premijeru objasnio činjenicom da nisu dobili službeni poziv na sastanak, tek telefonsku obavijesti o neformalnoj kavi.

'Budući da je taj susret zamišljen kao neformalni razgovor, bez jasno definiranog protokola i tema, a kako bi se izbjegle potencijalne manipulacije sadržajem razgovora, predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro odlučio je pričekati konstituiranje Sabora i sastanak prema službenom protokolu, s jasno definiranim temama", kazali su iz Škorinog tima u ponedjeljak.

Na sličnom tragu je i odgovor Dalije Orešković iz Stranke s imenom i prezimenom koja je također nije željela sudjelovati na neformalnom sastanku bez unaprijed utvrđenih tema. SDP i Možemo će na konferencijama za medije u utorak objasniti zašto su odbili razgovor s premijerom.

Izvor: tportal.hr/Foto:Marko Lukunić

Izvorni autor: An. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.