PLIN JE CURIO IZ BOJLERA, RADILA I KLIMA! Dvoje djece na spavanju otrovano ugljičnim monoksidom, hitno su prebačeni na Rebro

27.07.2021. 14:58:00

Dvoje djece otrovalo se plinom u spavaćim sobama u Križu, mjestu istočno od Ivanić grada. Do nesreće je došlo u nedjelju oko 22 sata.

Policija je u utorak priopćila kako je “došlo do trovanja ugljičnim monoksidom dvije maloljetne osobe u što je posumnjano nakon njihova dolaska u bolnicu”.

Djeci je navečer pozlilo pa su dovezeni u bolnicu, a uplašeni roditelji nisu znali uzrok.

“Očevidom je utvrđeno da je plin najvjerojatnije istjecao u gornjoj dimovodnoj cijevi plinskog bojlera koji se nalazi u dnevnom boravku i koji je bio uključen, nakon čega se nastavio širiti u spavaće sobe za vrijeme dok je uključen bio i klima uređaj”, otkrili su u utorak iz zagrebačke policije.

Djeca su hitno prevezena u KBC Zagreb, nakon čega su opušteni na kućnu njegu. Kako javlja zagrebačka policija, očevidom je utvrđeno da je plin najvjerojatnije istjecao u gornjoj dimovodnoj cijevi plinskog bojlera koji se nalazi u dnevnom boravku i koji je bio uključen. Nakon toga se nastavio širiti u spavaće sobe dok je bio uključen i klima uređaj.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: Zagreb.info/Photo: Robert Anic/PIXSELL,Ilustracija

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.