Počela završna hodnja polaznika Središta za razvoj vođa

09.05.2023. 12:57:00

Na trasi dugoj 88 kilometara, 44 polaznika će zajedno s instruktorima i popratnim osobljem proći područjem tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske

Polaznici 7. naraštaja obuke Središta za razvoj vođa “Marko Babić” započeli su završnu hodnju od Udbine do Knina u utorak 9. svibnja 2023. godine, objavio je MORH.

Završna hodnja kruna je njihove šestotjedne obuke u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” u Udbini, tijekom koje su usavršili borbene vještine, sposobnost vođenja i psihofizičku izdržljivost u otežanim uvjetima i stresnim situacijama s ciljem da stečene kompetencije prenose i primjenjuju u svojim postrojbama.

Na trasi dugoj 88 kilometara, 44 polaznika će zajedno s instruktorima i popratnim osobljem proći područjem tri županije: Ličko-senjske, Zadarske i Šibensko-kninske.

Hodnju su započeli u vojarni “Josip Jović” u Udbini, nakon čega su zapalili svijeću pod križom i primili blagoslov u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini te nastavili dalje trasom prema Gračacu i Otriću.

Njihov dolazak na kninsku tvrđavu očekuje se u srijedu 10. svibnja 2023. godine oko 15 sati, gdje će im biti uručene diplome i značke o uspješno završenoj obuci, a najbolji polaznik dobit će samokres HS-9 s posvetom načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH.

Izvor: MORH/Foto:OSRH

Izvorni autor: PDN/MORH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.