Pogled na ljestvicu izaziva nevjericu: Dinamo danas mora pobijediti, čekaju ga ključni derbiji sezone!

28.11.2021. 11:28:00

Suparnici za naslov igraju jako dobro, pobjeđuju, vidjeli smo kako su odigrali Osijek i Hajduk
 
  

Priznajemo, već smo sami sebi smiješni i dosadni kad svaku utakmicu Dinama proglašavamo iznimno važnom. Pred svaki sraz Modrih tupimo jedno te isto, poput papagaja. Presudno, važno, bitno... Nekako smo htjeli ovoga puta izbjeći tu priču pred gostovanje u Šibeniku, ali jednostavno teško je to izbjeći. Jer je - tako.

Htjeli mi to priznati ili ne, Dinamo je opet pred imperativom. Jer kad pogledate ljestvicu, a za to dva puta morate protrljati oči, Dinamo kreće u današnji sraz na Šubićevcu kao - četvrti! Četvrti na ljestvici... Totalno čudno i neobično kad se radi o aktualnim prvacima.

Da, ima tu manjka utakmica, ali ipak, nije to mjesto na kojem smo navikli vidjeti Modre. Ne samo to, suparnici za naslov igraju jako dobro, pobjeđuju, vidjeli ste kako su u petak odigrali Osijek i Hajduk. U takvom rasporedu snaga, kad konkurenti pobjeđuju, sasvim je jasno da i Dinamo mora pobjeđivati u ovosezonskoj dramatičnoj i neizvjesnoj utrci za titulom. Pa je tako bjelodano bistro da danas na Šubićevcu Modri imaju zadatak uzeti tri boda. Jer ako osvoje samo jedan, ostaju četvrti. Taj film u plavom domu svakako ne žele gledati. Zato i jest pred njima imperativ trijumfa.

A utakmica dolazi u vrlo, vrlo nezgodnom razdoblju. Nakon Šibenika, Dinamo dočekuju dva impozantna ogleda, dva velika derbija, prvo s Rijekom u Kupu, a onda vječiti derbi s Hajdukom. U tim ogledima bi se mogla prelomiti kompletna sezona. Kako uopće danas sastaviti momčad je svakako iznimno važno pitanje za Damira Krznara. Da li odmarati neke igrače pred grandiozne okršaje koji slijede, koliko njih odmoriti i osvježiti? Jer što ako se ne pobijedi u Šibeniku, na nezgodnom Šubićevcu?

To bi bila jako loša uvertira pred Rijeku i Hajduk.

Ne samo to, Dinamo je u posljednjim utakmicama u HNL-u na recesijskom jelovniku, samo šest osvojenih bodova od mogućih petnaest je stvarno loše i nema više prostora za gubitak sljedećih. Eto, zato je današnji sudar u Krešimirovom gradu toliko bitan. Ipak, držimo da taj mršavi bodovni saldo u posljednjem razdoblju nije realna slika o Dinamu, nije pravi odraz snage. Bez obzira u kojem sastavu danas istrčali, Krznarovi dečki imaju znanja i talenta da se vrate s pobjedom, kao lijepim uvodom pred dva velika derbija.

HRVATSKA 1. LIGA

Izvor: sportske.hr/Foto: GNK Dinamo

Izvorni autor: Davorin Olivari

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.