Pogledajte kako danas izgleda A1: Izdana upozorenja zbog opasnog vremena

28.02.2023. 08:48:00

Autocesta A1 otvorena je između čvorova Sveti Rok i Posedarje za sve skupine vozila, a zbog zimskih uvjeta između čvorova Gospić i Maslenica (Rovanjska) zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema.

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema prohodne ceste iz unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci ili Istri i obratno, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK) u 7 sati.

Moli se vozače da poštuju ograničenja na pojedinim državnim cestama koje su zatvorene za sav promet odnosno za pojedine skupine vozila te da ne kreću na put bez propisne zimske opreme.
U tijeku je zimsko održavanje cesta pa su česti zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije. Vozače se poziva na strpljenje.

Za sav promet zatvorene su (zbog vjetra i snijega): DC1 Udbina-Klapavice i Gračac-Knin; DC27 Gračac-Obrovac; DC42 u mjestu Poljanak; DC25 Gospić-Karlobag; DC218 Bjelopolje-Donji Lapac; ŽC5217 Dobroselo-Mazin; ŽC4030 u mjestu Petrov Vrh (Kutjevo); ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5032 Mrzle Vodice-Gornje Jelenje; LC59122 Ledenik-Šušanj i LC59123 Šušanj-Konjsko.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (zbog zimskih uvjeta na DC3 teretna vozila s priključnim vozilom isključuju se na odmorištu Vukova Gorica u smjeru Rijeke i čvoru Kikovica u smjeru Zagreba); Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene; DC54 Maslenica-Zaton Obrovački; Paški most.

Na autocesti A7 Draga (Rijeka Istok)-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te Senja i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće i lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

U Gorskom kotaru mjestimice pada kiša koja se ledi u dodiru sa tlom. Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru.

Sljemenska cesta zatvorena je sa zagrebačke strane od Blizneca prema vrhu.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Na graničnom prijelazu Tovarnik se u teretnom prometu čeka četiri sata na ulazu u zemlju.

Na snazi crveni i narančasti meteoalarm

Iako se situacija sa padalinama smiruje, na snazi je i dalje crveni meteoalarm za Velebitski kanal, što znači da će na tom području i dalje puhati jaka i vrlo jaka, mjestimice i olujna bura.

Narančasto upozorenje za sutra vrijedi za zapadnu obalu Istre, Kvarner i Kvarnerić.

“Budite spremni na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom”, ističu iz DHMZ-a.

Izvor: n1/ Foto: hak

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.