POGLEDAJTE VIDEO Čudesna vožnja sjajne Leone: Iza sebe je ostavila i Mikaelu Shiffrin...

18.03.2023. 17:36:00

KAKO JE DOŠLA DO POSTOLJA

Hrvatsko žensko skijanje čak 15 godina čekalo je na postolje, a u razmaku od mjesec i pol dana dobili smo dva. Budućnost je svijetla

Prvi put u karijeri drugu vožnju je dočekala kao drugoplasirana. Svakakve misli rojile su se po glavi, raslo uzbuđenje i očekivanja u Hrvatskoj. No, znala je i sama da se mora smiriti i distancirati od svega ako želi iskoristiti priliku života, piše 24sata.

Spustila se niz stazu neustrašivo i hrabro. Jurila je pored kolaca, brza i nepogrešiva. U jednom trenutku imala je sekundu prednosti ispred najuspješnije skijašice u povijesti Mikaele Shiffrin. Znali smo da je spremna za najveće stvari, ali nikome nije bilo jasno odakle je to izvukla. Ušla je u cilj s visoko podignutim rukama, nakon najbolje utrke u karijeri, sama na vrhu, a iza nje Shiffrin sa zaostatkom od 43 stotinke.

Čudesne su to scene koje nikad neće zaboraviti. Slike za povijest hrvatskog skijanja. Leona Popović odradila je dvije fenomenalne vožnje u posljednjem slalomu sezone u Soldeuu te došla do prvog postolja u karijeri. Ispred nje bila je samo Čehinja Petra Vlhova s 43 stotinke prednosti. 

Kako je to izgledalo, najbolje da pogledate sami. Video pogledajte OVDJE 

Hrvatsko žensko skijanje čak 15 godina čekalo je na postolje, a u razmaku od mjesec i pol dana dobili smo dva. Zrinka Ljutić je krajem siječnja u Špindlerovom Mlynu osvojila treće mjesto, dok je Leona bila peta. Bila je to samo uvertira u senzacionalan dan u Andori.

Hrvatska u samom vrhu slaloma ima dvije skijašice, pa postoji li bolji dokaz kakva smo skijaška sila i to bez skijališta? Ne sumnjamo kako će Leona i Zrinka nastaviti u istom ritmu i sljedeće sezone pa i jednom zajedno završiti na postolju. To su zaslužile svojim marljivim radom, ali i kvalitetom.

Izvor: 24sata/Foto:video screenshot/HRT

Izvorni autor: PDN/24sata/Zdravko Barišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.