Pohod na Sveto brdo (Velebit) i misa zahvalnica za sve branitelje

16.09.2020. 09:00:00

Treći tradicionalni pohod na Sveto brdo (Velebit) i sveta misa zahvalnica za sve poginule hrvatske branitelje, koji se je trebao  održati 13.06.2020. godine, a koji je  zbog epidemije COVID 19 bio  odgođen održati će se  19.09.2020. godine, izvjestila je Udruga "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" na svojoj  mrežnoj  stranici.

Objevu Udruge "Žene u Domovinskom ratu - Zadar" prenosimo Vam u cijelosti:

"Veće ljubavi nema od ove: da tko život svoj položi za prijatelje svoje." Iv 15, 13
Dana 19.9.2020. održat će se zajednički pohod na Sveto brdo i sveta misa na stanovima Jurjevića u sjećanje na hrvatske branitelje poginule na Velebitu. Isto tako, sjetit ćemo se žrtava lovinačkog kraja i zbjega koji se dogodio 24.9.1991. godine.
Ovim pohodom, kao planinari, želimo reći veliko hvala svakom hrvatskom branitelju koji je braneći Velebit, branio Hrvatsku. Planinska satnija Velebit, SJP MUP RH, 1.gb Tigrovi HV-a te brojne druge postrojbe HV-a i HOS-a, zaslužne su što danas slobodno možemo kročiti i planinariti našim Velebitom.
Radi epidemioloških razloga, svi sudionici dolaze u vlastitom aranžmanu i mogu krenuti prema Svetom brdu iz smjera koji im odgovara: iz Egeljca, s prijevoja Mali Alan, s Malog Libinja ili s Bunovca.
Vrhunac susreta (nakon silaska sa Svetog brda) biti će sveta misa na Stanovima Jurjevića u 14:00 koja će se održati po svim epidemiološkim propisima, uz potrebnu distancu na otvorenom. Po silasku prema Svetom Roku, položit ćemo vijence i zapaliti svijeće kod spomenika u Egeljcu.

Izvor: Braniteljice Zadar-fb/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.