Pokušaj iznude završio uhićenjima: Policija intervenira u slučaju prijetnji i nasilja

26.05.2023. 17:15:00

Policajci Policijske postaje Makarska završili su istragu u vezi s troje osumnjičenih - jednim muškarcem i dvije žene - koji su pokušali iznuditi potpisivanje dokumenata od svog brata radi ostvarivanja imovinske koristi. Muškarac također je prijavljen zbog fizičkog napada i prijetnji.

Prema podacima koje je dostavila policija, 33-godišnji muškarac i 40-godišnjakinja (brat i sestra) fizički su napali brata u srijedu u kući. Muškarac je udario brata palicom po ruci, nakon čega ga je zaključao u sobu, sprečavajući mu izlazak.

Tijekom čitavog boravka oštećenog u sobi, napadač je držao mačetu i noževe u rukama, prijeteći da će ga ubiti, dok mu je 40-godišnja sestra također prijetila. Nadalje, 33-godišnjak je bratu uputio prijetnje ubojstvom članova obitelji. Nakon toga, brat i sestra su telefonski kontaktirali 47-godišnju sestru koja je također prijetila oštećenom bratu preko telefona.

Policija je otkrila da su osumnjičeni od brata zahtijevali potpisivanje dokumenata koji bi im omogućili ostvarivanje imovinske koristi. Tražili su da to učini u roku od dva dana, nakon čega su ga pustili. Nakon primitka prijave, policija je identificirala i uhitila tri osobe te provela kriminalističko istraživanje.

Tijekom pretresa stana koji koristi 33-godišnji muškarac, policija je pronašla i oduzela zračnu pušku s pripadajućim streljivom, tri noža, zavrtanj za davljenje, gumenu palicu. Također, kod 40-godišnjakinje su privremeno oduzeti mač, dva noža i teleskopska palica.

33-godišnji brat i 40-godišnja sestra su privedeni pritvorskom nadzorniku uz podnošenje kaznene prijave, dok će protiv 47-godišnje sestre biti podnesena kaznena prijava na redovan način.

Oštećeni je zatražio medicinsku pomoć zbog hematoma koje je zadobio, kako navodi Dnevnik.hr.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Dnevnik.hr/A. L.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.