POLICAJAC PRIJETIO MUŠKARCU? 'Moraš mi dati 22 tisuće eura inače ću ti ubiti obitelj'

25.05.2020. 19:08:00

"Moraš mi dati 22.000 eura. Svakih deset dana isplaćivat ćeš mi 5000 eura. Ako to ne učiniš, ubit ću ti obitelj", prijetio je zagrebački policajac (44) muškarcu od kojeg je iznuđivao novac.

Policajac je osumnjičen da je s trojicom mladića iznuđivao novac od dvojice muškaraca, a privremeno je udaljen iz službe zbog sumnje u težu povredu službene dužnosti te će se protiv njega pokrenuti disciplinski postupak. 

Dvojicu osumnjičenika (19, 28) policajci su uhitili 20. svibnja u kafiću u Sv. Ivanu Zelini tijekom primopredaje novca, a ubrzo zatim uhitili su i mladića (19) te policajca. Sve je započelo u listopadu 2019. nakon što je muškarac 19-godišnjaka i 28-godišnjaka tražio da mu posude 500 eura.

"Pazi, morat ćeš sutra vratiti duplo", upozorili su ga. No zbog loše financijske situacije žrtva nije mogla vratiti novac. Mjesec dana kasnije, iznuđivači su žrtvu doveli kod javnog bilježnika pod izlikom da mora samo potpisati osiguranje povrata novca. Tamo je potpisao dvije bjanko zadužnice prema kojima 28-godišnjaku duguje čak 150.000 kn. 

Nakon potpisivanja, ovaj mu je zaprijetio da ima rok od tjedan dana da vrati 150.000 kuna. Krajem studenog 2019. kontaktirali su i starijeg člana njegove obitelji kojeg su tražili da dug, koji je već narastao na više desetaka tisuća kuna, plati do kraja prosinca. Krajem travnja žrtvu je kontaktirao drugi 19-godišnjak te ga, pod izlikom da želi kupiti njegov mobitel, odvezao autom na parkiralište trgovačkog centra. 

Tamo su ih čekali 19-godišnjak i muškarac za kojega će se kasnije utvrditi da je policajac. Tamo je policajac prijetio žrtvi, a kako bi pokazao da misli ozbiljno, policajac je izvadio pištolj i mahao njime pred žrtvom. Zatim mu je stavio metak u džep jakne i zaprijetio da to slučajno ne prijavljuje policiji, piše 24sata.

Nastavili su žrtvu nazivati i tijekom svibnja ove godine tražeći novac i prijeteći da će ga zvati “tip s pištoljem”, odnosno policajac. On ga je doista nazvao i tražio 22.000 eura, no na telefon mu se javio član uže obitelji žrtve. I njemu je zaprijetio. 

Izvor: Direktno.hr

Izvorni autor: av/Helena Tkalčević/24sata

Autor: