Policajci u Umagu uhitili lažne policajce: Okrali i ozlijedili Slovenca

14.09.2022. 11:55:00

Policijski službenici Policijske postaje Umag-Umago s Ispostavom Buje-Buie su dovršili kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim hrvatskim državljaninom i 20-godišnjim državljaninom Srbije te su utvrdili sumnju da su počinili kazneno djelo razbojništvo.

Dvojicu mladića se sumnjiči da su se 10. rujna između 1.30 i 2 sata u turističkom naselju u Umagu predstavili kao policijski službenici 25-godišnjem slovenskom državljaninu, a potom su ga fizički napali i otuđili mu torbicu s novcem, osobnim ispravama i drugim predmetima. Slovenski državljanin je u događaju lakše ozlijeđen.

Policijski službenici su operativnim radom na terenu utvrdili identitet počinitelja te su ih uhitili. Osumnjičeni su danas u jutarnjim satima, po dovršetku kriminalističkog istraživanja, privedeni u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Policija je nedavno izdala upozorenje građanima da ne nasjedaju onima koji se lažno predstavljaju kao službene osobe. “Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje. Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično)”, poručili su građanima.

Također, zagrebačka policija podsjeća svoje građane da treba biti svjestan kako prevaranti uvijek iznova, lucidno i maštovito, ali bez suosjećanja, pokušavaju oštetiti potencijalnu žrtvu.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.