Policija izdala posebnu obavijest uoči blagdana Velike Gospe

13.08.2021. 11:09:00

Policijska uprava splitsko-dalmatinska izdala je posebnu obavijest uoči blagdana Velike Gospe. Iz policije su apelirali na vozače da voze oprezno i usporeno dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici te da poštuju privremenu signalizaciju i upute policije na terenu.

“Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice), te apeliramo da koriste predviđenu trasu kretanja”, navode iz policije.

Povodom hodočašća uoči blagdana Velike Gospe 14./15. kolovoza 2021. i održavanja središnje vjerske svečanosti 15. kolovoza 2021.godine, očekuje se kretanje većeg broja osoba državnim i županijskim cestama.

Prema prosudbi i dosadašnjim iskustvima, najveći broj hodočasnika kretati će se iz smjera Splita, Solina i Kaštela, cestama ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) – ŽC 6260 (ispod nadvožnjaka Kurtovići] kroz industrijsku zonu Podi u Dugopolju – cesta 01 (izlaz na cestu 01 na Križicama sjeverno od tunela Orguz) – Dicmo – Brnaze – Sinj), iz smjera Imotskog cestom će se kretati državnom cestom 060 (Imotski-Cista Provo­ Trilj-Brnaze). Također se očekuje veći broj hodočasnika koji će se kretati državnom cestom 062 (Šestanovac-Blato na Cetini), državnom cestom 0219 (Gornji Muć-Sin] i dionicom Han-Sinj), državnom cestom 01 (Vrlika-Sinj), županijskom cestom ZC 6148 (Bisko-Trilj) i županijsko cestom ZC 6150 (Blato na Cetini-Nova Sela-Ugljane).

Obavještavamo vozače o zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis) dana 14/15. kolovoza 2021. od 20.00 sati do potrebe (osim za vozila stanara), te ih upućujemo na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje). Svi vozači biti će preusmjeravani na državnu cestu D1 (brza cesta Solin-Klis).

Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije – primjerice u nepreglednom zavoju i sl.), u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika.

Vozačima u tranzitu sugeriramo da u navedene dane koriste alternativne prometnice, a svim vozačima na dan blagdana Velike Gospe 15. kolovoza 2021. godine izbjegavaju prometovanje državnom cestom D1 kroz grad Sinj, navodi se u priopćenju policije.

Izvor: n1/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: N1 Hrvatska/Foto: Sanjin Strukic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.