Policija javlja o mučnim ubojstvima kod Ogulina; ljudima su u piće ubacili antipsihotik

07.08.2020. 17:32:00

Dvojac, 60-godišnjak i 32-godišnjakinja, osumnjičeni su za 2 teška ubojstvo i 1 pokušaj ubojstva

Policijska uprava karlovačka danas je otkrila detalje dva mučna ubojstva i jednog pokušaja ubojstva kod Ogulina. Kako javljaju, karlovačka i ogulinska policija u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu dovršila je kriminalističko istraživanje 60-godišnjaka i 32-godišnjakinje.

Vjeruju da su od 26. veljače do 28. travnja 2019. godine ubili 81-godišnjaka i 51-godišnjaka na području općine Plaški, tako što su im u piće ubacili antipsihotik.

Kako objašnjavaju, sumnja se da su “iskoristili njihovu nepažnju za vrijeme boravka u ugostiteljskom objektu te im u alkoholno piće ubacili tvar – klozapin – antipsihotik, uslijed čega je došlo do smrtne posljedice”.

Jedan muškarac je spašen

Isti muškarac i žena osumnjičeni su da su na isti način pokušali ubiti još jednog muškarca, ali on je na vrijeme spašen. “Također su osumnjičeni počinili i kazneno djelo – teško ubojstvo u pokušaju na štetu 61-godišnjaka, počinjeno na identičan način, a kojem je pravovremenom liječničkom intervencijom spašen život”, pišu u priopćenju.

“Zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela teško ubojstvo i teško ubojstvo u pokušaju osumnjičeni 60-godišnjak predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke te je zajedno s osumnjičenom 32-godišnjakinjom, koja se trenutno nalazi na izdržavanju kazne zatvora, uz kaznenu prijavu doveden u Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu”.

Izvor: Telegram.hr/ Foto: PIXSELL

Autor: