Policija o incidentu u Mrtvaškoj: Žene su ometale rad policije, obje su prevezene u bolnicu

13.06.2022. 17:28:00

PRIVELI 11 LJUDI

Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, osim vozila koje je blokiralo promet, policija je naišla na veći broj građana koji su također onemogućavali normalno odvijanje prometa

Dvije žene završile su u bolnici nakon incidenta u uvali Mrtvaška, a o svemu se u ponedjeljak popodne oglasila i PU primorsko-goranska, piše 24sata .

- U ponedjeljak ujutro nadležna Policijska postaja Mali Lošinj s ispostavom Cres zaprimila je zahtjev za intervencijom policije zbog osobnog vozila koje je parkirano blokiralo državnu cestu DC 130 i onemogućavalo prometovanje tom dionicom.

Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, osim već spomenutog vozila, naišli su i na veći broj građana koji su onemogućavali normalno odvijanje prometa - navode iz policije.

Naime, u uvali je došlo do sukoba oko projekta dogradnje luke između izvođača stanovnika Ilovika i izvođača radova i redara.

Priveli su 11 osoba zbog sumnje da je došlo do protupravnog ponašanja, a dvije osobe su prevezene u KBC Rijeka kako bi primile liječničku pomoć. Radi se o dvije žene koje su , navodi policija, ometale rad te je nad njima uporabljena minimalna tjelesna snaga zbog savladavanja otpora osobe koja se privodi. Tijekom privođenja jedna je od njih pala i ozlijedila se, a drugoj je pozlilo.

Osobno vozilo koje je blokiralo promet izmješteno je u 12.10 sati. Po završetku kriminalističkog istraživanja bit će poznato više detalja, navodi policija.

Nakon incidenta oglasio se šef Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija. Kaže da su u više  navrata tražili od mještana Ilovika da izmjeste vozila iz zone gradilišta luke Mrtvaška na uređeno parkiralište s vanjske strane gradilišta, piše Novi list.

- Oni su to ne samo uporno odbijali već i svoje goste upućivali da se parkiraju u samom gradilištu - rekao je.

- Nasilno je srušena i rampa koja je priječila ulazak vozila i stoga je ŽLU Mali Lošinj prisiljena da zbog nastavka radova dogradnje luke Mrtvaška, koji zbog opstrukcije mještana Ilovika stoje već godinu dana, uz pomoć zaštitara uđe u posjed gradilišta te vozilom pauk izmjesti parkirana vozila.

Također se postavlja sigurnosna ogradu kako bi se osigurao prolaz mještanima Ilovika do postojećeg pristaništa dok se ne izgradi novi privremeni pristan, a sve kako bi im se omogućilo da i za vrijeme trajanja radova imaju mogućnost prometovanja preko luke Mrtvaška - rekao je Balija.

Komentirao je i tvrdnje da se nelegalno krenulo izmjestiti vozila.

- Dakle vozila se nelegalno nalaze na području luke i zone gradilišta, a na sve apele ŽLU prema mještanima da ih izmjeste na 30 metara dalje uređeno parkiralište, vlasnici vozila su se oglušili. Zato je pozvano u asistenciju vozilo pauk kako bi se vozila izmjestila na uređeno parkirališt4e izvan zone gradilišta - ističe.

Izvor: 24sata/ Foto: Spasimo Otok Ilovik

Izvorni autor: Lana Horvat/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.