Policija objavila detalje: Na Porscheu je bilo više bombi?!

12.05.2020. 12:13:00

U servisu na Porscheu stranih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Njemačke koji koristi 43-godišnjak, prilikom pregleda automobila zaposlenici su pronašli eksplozivne naprave, javlja policija...

Policija je objavila detalje jučerašnje intervenije u autoservisu na Jankomiru.

- U ponedjeljak 11. svibnja oko 12 sati u Susedgradu u Škorpikovoj ulici, u autoservisu, na osobnom automobilu marke Porsche stranih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva iz Njemačke koji koristi 43-godišnjak, prilikom pregleda automobila zaposlenici su pronašli eksplozivne naprave. Odmah po dojavi policiji na sumnju u eksplozivne naprave, na mjesto događaja su došli policijski službenici te ih deaktivirali čime je uklonjena opasnost po građane i zaposlenike - javljaju iz PU Zagrebačke.

- Kriminalističko istraživanje je u tijeku s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja - dodali su.

Podsjetimo, riječ je o Porsche Carreri stranih registracijskih oznaka. Vozač je hrvatski državljanin koji ima poduzeće u Njemačkoj. 

- U 12.54 sati stranka je došla u naš servis na Jankomiru i rekla je kako tijekom vožnje osjeća nešto čudno oko kotača. Dečki koji rade pogledali što se događa i onda su uočili čudnu napravu. U istom trenutku pokrenuli smo evakuaciju zgrade sukladno našem internom pravilniku i obavijestili policiju. Za to nam je trebalo samo pet minuta - rekao nam je u ponedjeljak direktor društva Porche Inter Auto Vedran Prasnikar.


Daljnjom kriminalističkom istragom nastojat će utvrditi tko je posegao za eksplozivom i stavio ga u automobil kao i je li to bila samo poruka ili je vozač samo igrom slučaja izbjegao smrt.  


Izvor: 24sata/ Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Vilim Cvok, Bogdan Blotnej, Višnja Kragić Mahmutović

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.