Policija priprema evakuaciju migranata iz kampa Vučjak

10.12.2019. 12:48:00

Policija Unsko-sanske županije u utorak je počela provoditi pripreme za premještaj ilegalnih migranata iz kampa Vučjak kod Bihaća, a prve skupine bi tijekom dana trebale biti prevezene na nove lokacije.

U prijepodnevnim satima na lokalitet Vučjaka stiglo je nekoliko desetaka policajaca uključujući pripadnike posebnih postrojbi, a nakon toga tamo su dovezeni i autobusi koji bi trebali prevesti dio migranata ka Sarajevu odnosno prihvatnom centru Ušivak, smještenom u nekadašnjoj vojarni.

Novinarskim ekipama koje su tamo stigle policija je zapriječila prilaz samom Vučjaku i drži ih na udaljenosti od oko četiri kilometra od samog kampa.

Migrantima koji su jutro dočekali na Vučjaku prijepodne je podijeljen posljednji obrok kojega im je tamo osigurao Crveni križ.

Premještanje svih migranata s Vučjaka trebalo bi biti okončano do srijede kada bi taj kamp i službeno trebao biti rasformiran.

Dio migranata trebao bi biti raspoređen i u već postojeće kampove u Bihaću te Velikoj Kladuši, no njihovi su smještajni kapaciteti ograničeni.

Trajno rješenje za smještaj migranata vlasti pokušavaju naći osposobljavanjem bivše vojarne u Blažuju kod Sarajeva. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.