Policija srušila na tlo i uhitila muškarca u centru Virovitice, očevidac: “Radili su svoj posao i do kraja bili korektni”

23.11.2021. 20:37:00

U centru Virovitice prije nekoliko trenutaka odvila se neuobičajena drama. Policija je, naime, privela muškarca ispred Zagrebačke banke. 

Policajci su upotrijebili silu nad muškarcem, oborili ga na pod i priveli. 

Neslužbeno doznajemo da je muškarac bez maske htio ući u banku i postao nasilan, zbog čega je zaštitar morao pozvati policiju koja je muškarca potom morala svladati. 

Događaju su svjedočili brojni klijenti banke i prolaznici. 

– Mladi gospodin je bio klijent ispred banke i to ispred mene. Razgovarao je sa zaštitarom uljudno do trenutka ulazka u banku. Zaštitar ga je upitao imali masku i gospodin odgovori da nema i da nemože zbog zdravstvenih razloga nositi masku. Zaštitar ponovo uljudno zamoli da mu da bilo kakav dokument da bi potvrdio te zdravstvene razloge.
 
Mladi gospodin se oglušuje i ulazi u banku. Zaštitar ulazi za njim i ponovo ga moli da izađe iz banke ili stavi masku. Ujedno mu i ponudi da banka mu da masku kako bi mogao izvršiti uslugu. Mladi gospodin odbija masku i pali snimanje na mobitelu. Zaštitar ga moli da prekine snimati unutar banke jer je to zabranjeno. Ovaj odbija i zaštitar kreće u izvođenje gospodina iz prostora banke. Kako se ovaj pobunio i počeo pružati aktivan otpor zaštitar zove policiju.
 
Policija dolazi za cca 20 min i upozorava gospodina o počinjenom prekršaju i zabrani snimanja unutar banke te moli gospodina osobnu iskaznicu. Nakon što i nakon petog puta mu ne želi dati osobnu izvode ga van iz banke.
 
Vani nastaje metež jer ovaj i dalje ne želi dati osobnu i to na izrazitu zapovijed policajca te nastavlja snimati. Nije bilo druge nego ga privesti jer on ne želi suradnju.
 
Moram naglasiti da ovaj mladić nije iz našeg okruženja i da ova cijela situacija je dobro smišljena. Koji je razlog tome utvrditi će policija.
 
Zato ne napadajte policiju koja je do kraja bila korektna niti zaštitara koji radi svoj posao. U tih 30 min koliko se sve događalo barem 20 puta je ponuđeno rješenje – rekao je jedan od očevidaca, komentirajući događaj na Facebooku.
 

Poslali smo upit Policijskoj upravi virovitičko-podravskoj, a odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

(www.icv.hr)

Izvor: icv.hr/Foto:icv.hr

Izvorni autor: icv.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.