POLICIJA UBILA RATNU VETERANKU

07.01.2021. 11:17:00

Četiri su osobe mrtve nakon što su prosvjednici probili policijske blokade Kapitola u Washingtonu te je upala u zgradu gdje je trebala biti potvrđena pobjeda Joea Bidena na američkim izborima.

Unutar zgrade upucana je ženska osoba koja je prevezena u bolnicu gdje je preminula zbog zadobivenih ozljeda.

Radi se o vojnoj veteranki Ashli Babbit koja je pogođena u prsa, a njenu je smrt potvrdio i njen suprug. On je za lokalnu televizijsku postaju San Diega kazao kako je Babbit odradila četiri vojne ture u sklopu Američkih zračnih snaga. Još nije poznato tko je upucao Babbit i istraga se nastavlja.

Suprug je kazao i kako je ona snažno podržavala Trumpa te da su je svi poznavali kako veliku patriotu.

Dvoje svjedoka reklo je za CNN kako je Babbit najvjerojatnije upucana kada se probala popeti kroz prozor u područje koje je osiguranje blokiralo.

John Sullivan, jedan od očevidaca, snimio je trenutke nakon što je upucana. Babbit je ležala u lokvi krvi. Na tom je djelu, kaže, mogao samo vidjeti ruke u kojima se nalaze pištolji.

– Kada sam to vidio, odmah sam počeo vikati ‘ljudi, imaju pištolje, ne želite prolaziti tamo. Pucat će’ – rekao je, prenosi Daily Mail.

Babbit nije poslušala savjet te je svejedno pokušala proći. – Istog trenutka kada se popela na prozor upucana je u područje vrata i pala je – rekao je Sullivan.

Je li ju ubila policija ili Bidenovi pristaše, za sad nije jasno.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.