Policija uhitila Švicarca: S kombijem punim migranata sletio s ceste, 9 ozlijeđenih

09.09.2024. 17:55:00

U slijetanju kombija švicarskih oznaka u ponedjeljak rano ujutro u mjestu Malino, teško je ozlijeđeno devetero ljudi, dok je šest osoba zadobilo lakše ozljede. Među ozlijeđenima je bilo i sedmero djece. Vozač kombija, 34-godišnji državljanin Švicarske, prevozio je ukupno 15 migranata, a trenutno se nalazi pod policijskim nadzorom, izvijestila je brodsko-posavska policija.

Prema neslužbenim podacima, migranti su državljani Sirije, među kojima je bilo i djece. Policija je istaknula da se nesreća dogodila nakon što su njihovi službenici oko 3.05 sati uočili kombi švicarskih registracija, vidno preopterećen, te su ga pokušali zaustaviti koristeći svjetlosne i zvučne signale.

Vozač se oglušio na policijske naredbe i ubrzao, ali je nakon jedne do dvije minute vožnje, u mjestu Malino, sletio s ceste i udario u stup javne rasvjete. Policija naglašava da nisu sudjelovali u potjeri za vozilom jer su postupali s naglaskom na sigurnost svih osoba uključenih u incident.

Ozlijeđene su zbrinuli timovi Zavoda za hitnu medicinu iz Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije, koji su ih prevezli u bolnice u Slavonskom Brodu, Novoj Gradiški, Zagrebu i Osijeku. Najteže ozlijeđena djeca prevezena su u bolnice u Zagrebu i Osijeku.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja, priopćili su iz brodsko-posavske policije.

Izvor: 24sata

Izvor: 24sata/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.