POLICIJSKA AKCIJA STOLJEĆA! Na području Zagreba zaplijenjeno više od 100 kg vrhunskog kokaina, zakopali ga u zemlju!

28.12.2022. 16:42:00

Na dvjema lokacijama provedena je policijska akcija zaplijene opojnih supstanci. Jedna lokacija nalazila se na području Zagreba, a druga na području Jastrebarskoga. Policija je u pronašla oko 100 kg kokaina vrhunske kvalitete. Svirepi kriminalci drogu su nevješto pokušali zakopati u metalnim bačvama, koje su otkrivene na zemljištima koja se povezuju s jednim muškarcem. Dotični se već nekoliko mjeseci nalazi u istražnom zatvoru zbog optužbi na trgovanje kokainom.

Akcija je počela 4. studenoga ove godine kada su PNUSKOK i USKOK uhitili 57-godišnjega Makedonca, kao i troje njegovih navodnih pomagača. Razlog ujićenje bila je sumnja da su na području Zagreba prodavali visokokvalitetni kokain. Kod njih su zaplijenjena 4 kilograma bijelog praha te pištolji i novac.

“Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK – Služba Zagreb) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad četiri osobe, dva državljana Sjeverne Makedonije (1965. i 1996.), jednom državljankom Sjeverne Makedonije i Bugarske (1975.) i jednom hrvatskom državljankom (1990.) zbog sumnje da su počinili kaznena djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Istragom je utvrđena sumnja da je 57-godišnjak u zajedničko djelovanje povezao preostalih troje osumnjičenih, a koji su tijekom 2022. godine nabavljali, skladištili, prevozili i preprodavali kokain.

Prvoosumnjičeni 57-godišnjak je nabavljao veću količinu kokaina, koju je skladištio na za to ranije određenim adresama, a drogu bi kasnije preuzimao, dok su osumnjičene pazile da preuzimanje prođe bez ometanja.

Osim toga, 47-godišnjakinja i 31-godišnjakinja su prevozili ostale članove zločinačkog udruženja i to 57-godišnjaka i 26-godišnjaka koji je bio zadužen za prihvat i čuvanje droge te njenu distribuciju. Svi navedeni postupali su po uputama i izvršavali zadaće koje im je dao 57-godišnjak.

Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta policija je podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave.”, izvijestila je policija nakon pronalaska 20 novih kilograma. Sada, skoro dva mjeseca kasnije policija je pronašla još 100-tinjak kilograma.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: I.G./Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.