Poljak (21) jurio kroz Liku 237 na sat, a Hrvat (47) 228 km/h

15.10.2021. 13:37:00

Policija je u četvrtak na dva različita mjesta autoceste kroz Liku 'ulovila' Poljaka koji je vozio 237 km/h i domaćeg vozača pri 228 km/h te su obojica kažnjeni novčano i jednomjesečnom zabranom vožnje

Dvadesetogodišnji Poljak je vozio 107 kilometara na sat brže od maksimalno dopuštene brine, jureći 237 kilometra na sat između odmorišta Jadova i čvora Gospić, u smjeru Zagreba, gdje je prometnim znakom brzina ograničena na 130.

Hrvatski državljanin, star 47 godina, uhvaćen je u prebrzoj vožnji između čvora Perušić i Ličkog Lešća.

Iz policije naglašavaju da su takvom vožnjom "ugrozili i sebe i druge" te poručuju svim vozačima da je "nepropisna i neprilagođena brzina i dalje je jedan od glavnih uzročnika stradavanja u prometnim nesrećama".

Zbog toga brzinu kretanja treba prilagoditi ograničenjima, ali i "trenutnim uvjetima na prometnicama, uz obvezu poštivanja zakonskih propisa i vodeći računa o sigurnosti svih sudionika u prometu", poručuju iz policije.

Izvor: 24sata/ Foto:Sanjin Strukić/PIXSELL

Izvorni autor: 24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.