Poljska je spremna za nuklearno oružje: Rusija već pokazuje zube

22.04.2024. 16:26:00

Poljski predsjednik Andrzej Duda u ponedjeljak  je rekao da je Poljska spremna primiti nuklearno oružje na svom teritoriju ako NATO to zatraži.

“Rusija sve više militarizira Kalinjingradsku oblast. Nedavno su počeli prebacivati svoje nuklearno oružje u Bjelorusiju”, upozorio je poljski predsjednik. “Ako naši saveznici odluče postaviti nuklearno naoružanje na naš teritorij kako bi ojačali NATO-v istočni bok, bit ćemo spremni za to”, dodao je. 

Od početka invazije na Ukrajinu u veljači 2022. godine predsjednik Vladimir Putin u nekoliko navrata je Zapadu zaprijetio korištenjem nuklearnog oružja.

Duda je rekao da je ideja dijeljenja nuklearnog oružja već neko vrijeme tema razgovora između Poljske i SAD-a. “Već sam o tome pričao nekoliko puta. Kad su me pitali o tome jasno sam rekao da smo spremni”.

Foto: X

Duda se sastao s Trumpom

Duda je nedavno putovao u New York gdje se sastao s predsjedničkim kandidatom Donaldom Trumpom. Pozitivno je govorio o bivšem američkom predsjedniku i naglasio da imaju mnoge zajedničke teme. 

“S njime sam izravno surađivao četiri godine dok je bio predsjednik. Želim naglasiti da smo od tad ostali prijatelji. Zaista volim razgovarati s njim, jer je jako zanimljiva ličnost i ima puno iskustva, političkog i poslovnog.”

Glasnogovornik Kremlja Dmitri Peskov odgovorio je da će “Rusija podnijeti sve potrebne mjere da osigura svoju sigurnost.”

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: B.D./Foto: X

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.