Položene ruže na grobove branitelja u Vukovaru

17.11.2021. 15:27:00

Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru, uoči 30. godišnjice sloma obrane toga grada, u srijedu su položene ruže i zapaljene svijeće na grobovima poginulih i ubijenih branitelja.

Ruže su položili i svijeće zapalili članovi Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja “Vukovarske majke” i Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

“Jako puno se radi na pronalasku sudbina nestalih osoba iz Domovinskog rata. To znamo. Svaka dojava se provjerava i istražuje, ali, nažalost, rezultata za sada još nema”, rekla je predsjednica “Vukovarskih majki” Manda Patko.

Podsjetila je da se još traga za sudbinama 386 osoba koje su nestale u vihoru rata u Vukovaru.

Predsjednica Saveza udruga zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir rekla je kako, unatoč velikom proteku vremena, nada još postoji da će se otkriti grobišta nestalih osoba.

“Znamo da se puno radi, ali rezultati su nikakvi. Tvrdim da je rješenje pronalaska nestalih osoba u arhivima bivše JNA u Srbiji. Oni su sve pomno evidentirali. Znamo to iz haškog suđenja Slobodanu Miloševiću, koji je iznio toliko detalja vezanih za obranu Vukovara, od imena osoba, njihovih nadimaka, kumstava, gdje se vidi da je on informacije crpio iz tih arhiva”, istaknula je Alvir. (Hina)

Foto: Hina

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto:kamenjar/screenshot/Hina

Izvorni autor: Kamenjar.com/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.