Porast migranata u BiH: Granična policija spriječila krijumčarenje 56 osoba

04.09.2024. 13:34:00

Ove godine zabilježen je značajan porast broja migranata koji ulaze u Bosnu i Hercegovinu iz pravca Srbije, s ciljem da preko BiH pređu u Hrvatsku i nastave put prema drugim zemljama Europske unije.

Pripadnici Granične policije BiH spriječili su u srijedu krijumčarenje 56 migranata afričkog i azijskog porijekla u istočnom dijelu BiH, nedaleko od granice sa Srbijom. Prema izvještaju Granične policije, ilegalni migranti su otkriveni rano jutros u mjestu Rudo, kod Višegrada. Njih 56 bilo je skriveno u teretnom vozilu kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Zbog sumnje na krijumčarenje ljudi, protiv vozača kamiona podnesena je kaznena prijava Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine. Osumnjičeni je lišen slobode i trenutno je pod istragom. Krijumčareni migranti bit će tokom dana predani pripadnicima Službe za poslove sa strancima, koji će odlučiti o njihovom statusu u BiH.

Povećan broj migranata doveo je i do učestalih incidenata. U sarajevskom naselju Stup, u ponedjeljak, jedan migrant je nakon svađe usmrtio drugog te se trenutno nalazi u bijegu. Ovaj slučaj dodatno podvlači složenost migrantske situacije u zemlji.

Izvor: Večernji.hr

Izvor: Večernji.hr/Foto naslovnice:Ilustracija/granična policija/iks-portal.info

Izvorni autor: PDN/Večernji.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.