PORAZBIJAN SPOMENIK BRANITELJIMA: Oštećen spomenik poginulim branitelja Viteza

25.10.2021. 12:12:00

Tijekom noći sa subote na nedjelju u viteškom naselju Gaćice dogodio se vandalski čin devastiranja spomenika poginulim braniteljima HVO-a iz ovog naselja.

Pod okriljem noći, nepoznati je počinitelj ili više njih divljački devastirao spomenik podignut u čast branitelja Hrvatskog vijeća obrane, onih koji su svoj život položili na oltar domovine kako bi svi mi danas mogli živjeti u slobodi i na svojim ognjištima, piše Viteski.ba

Spomen obilježje je proteklih tjedana gotovo u potpunosti obnovljeno i u obnovu istog uložena su značajna financijska sredstva. Pitamo se ovim činom, žele li se zastrašiti Hrvati ovog naselja, odnosno Hrvati Viteza uopće i šalje li im se poruka da će ono što su obranili u ratu, izgubiti u miru?!

U razgovoru s predsjednikom Mjesne zajednice Gaćice Davorom Vuletom, rekao nam je kako do sada nikakvih nerazumijevanja nije bilo ni s kim i da uistinu ne može slutiti što je moglo počinitelja/e dovesti do ovog gnjusnog čina.

Na terenu su pripadnici MUP-a PS Vitez koji vrše očevid, a u kojoj je mjeri spomenik oštećen pogledajte u galeriji:

viteski.b

viteski.b

Izvor: Viteski.ba

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: viteski.b

Izvorni autor: Priznajem.hr/Viteski.ba

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.