Portugalci pobjedom od 2:0 osigurali plasman u daljnji dio natjecanja

28.11.2022. 22:06:00

Zadnja utakmica dana bila je okršaj Portugala i Urugvaja u skupini H, kojom su Portugalci pobjedom od 2:0 osigurali plasman u daljnji dio natjecanja, dok će Urugvaj tražiti prolaz pored Gane, koja je danas bila bolja od Južne Koreje 3:2.

Prvo poluvrijeme utakmice bilo je izuzetno nezanimljivo, Portugal je imao veći posjed lopte, ali najveću šansu imao je Urugvaj, no vratar Portugala odlično je ušao u udarac i obranio, piše Dnevno.hr.

Drugo poluvrijeme je ponudilo sličnu sliku prvog, da bi ipak portugalci uspjeli zabiti preko Fernandesa u 54. minuti i tada se Urugvaj morao otvoriti.

Loša predstava

Daljnji tijek utakmice donio je pokušaje Urugvaja za izjednačenjem, imali su i stativu te neke prilike Portugala, ali sveukupno više smo očekivali od ovih reprezentacija, bar što se tiče imena. Na kraju Portugal je dobio penal u 90. minuti nakon intervencije VAR-a, a ukupnih 2:o je postavio ponovno Fernandes.

Utakmica je bila i prekinuta na kratko nakon što je u teren utrčao jedan navijač s zastavom duginih boja.

Na kraju Portugal je prvi u skupini s šest bodova, Gana je druga s tri boda, Urugvaj je treći s jednim bodom isto koliko ima i Južna Koreja.

U zadnjim susretima sastaju se Portugal i Južna Koreja te Urugvaj i Gana.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:screenshot/Google

Izvorni autor: Dnevno GIŠ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.