PORUČNIK KREŠIMIR KATAVIĆ ( 28. 08. 1964. – 25. 02.1993.) - TUŽNO SJEĆANJE

25.02.2023. 08:55:00

Krešimir je rođen u Metkoviću. Hrvat, neoženjen. Osnovnu je školu pohađao u Gabeli i Čapljini, a srednju u Čapljini. Nakon završetka škole zaposlio se u Opuzenu i ondje je radio do agresije na Republiku Hrvatsku. Do odlaska u rat živio je s roditeljima i bratom u Gabeli. Ljubav prema Hrvatskoj naslijedio je od oca, političkog zatvorenika koji je u zatvoru proveo sedamnaest godina.
Dragovoljno je stupio u obranu Domovine 8. listopada 1992. kao pripadnik Specijalne postrojbe GS HV-a Bojne "Matija Vlačić". Poginuo je 25. veljače 1993. izvršavajući borbenu zadaću u šibenskom zaledu. Pokopan je uz vojne počasti na mjesnom groblju u Gabeli. Za zasluge u Domovinskom ratu posmrtno mu je dodijeljen čin poručnika. Odlikovan je Spomenicom domovinskog rata.
Počivao u miru Božjem ratniče.

Izvor: društvene mreže

Izvorni autor: Dubravko Šlat/Foto: facebook

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.