POSLJEDNJI ČETNIK U HRVATSKOJ! O ovoj vucibatini Srbi snimaju film: Skrivao se u šumama nakon Oluje i ubijao Hrvate

16.07.2022. 14:18:00

Srpski film o Oluji za čije se snimanje doznalo tek smrtnom nesrećom jednog od filmskih radnika koji je na setu pao s litice, inspiriran je likom i djelom Živka Koraća kojeg kompletna Srbija doživljava kao heroja, ravnog onome kakvim drže majora Milana Tepića.

Skrivao se u šumi pet godina nakon rata

I dok se za Tepića pročulo još 1991. godine kada je u očaju pokušao sravniti Bjelovar dizanjem skladišta punog eksploziva u zrak, hrvatska je javnost Koraća upoznala na srpsku Novu Godinu 2001. godine kada je nakon petogodišnjeg, poslijeratnog lutanja po šumama, kao srpski terorist konačno dolijao u hrvatske ruke.

Korać, navodno, za vrijeme Oluje ni po koju cijenu nije želio zajedno sa ostalim srpskim izbjeglicama napustiti svoju rodnu Banovinu i Veliki Šušnjar, iako je tijekom Domovinskog rata aktivno ratovao protiv Hrvatske.

Foto: Screenshot/YouTube

Lunjao u srpskoj uniformi, pa ubio bračni par, branitelja koji mu je hranio baku i lovca

Na žalost, prije nego je opkoljen i ubijen, šumski lutalica Korać ubio je četvero ljudi, počevši svoj suludi zločinački niz ubojstvom hrvatskog branitelja Stjepana Banića koji je nakon Oluje donosio hranu njegovoj baki Sofiji. Banić nije imao pojma da žena koju hrani već godinu dana na tavanu skriva svog, do zuba naoružanog unuka. Nakon što je došlo do slučajnog susreta, Korać je ubio dobronamjernog Banića, obukao uniformu Vojske RSK i otisnuo se u šumu.

Osim što su nakon njegove smrti duboko u šumi pronađene sojenice u kojima je živio, nije točno poznato kako je uspio opstati punih pet godina u divljini Banovine.

Susrete s ljudima je izbjegavao, no to mu nije uspjelo s Gordanom i Vjekoslavom Škrtić, zagrebačkim bračnim parom koji je gradsku vrevu odlučio zamijeniti seoskim životom, a koji su se u banijske krajeve doselili kako bi se bavili ovčarstvom. Na žalost, prilikom potrage za odbjeglom ovcom, u vrletima Zrinske Gore naletjeli su na bradatog i zapuštenog nasilnika koji ih je na mjestu usmrtio.

Rođeni nasilnik, a ne heroj

No, ovo dvostruko Koraćevo ubojstvo, nije bilo i posljednje. Njegovom žrtvom postao je i lovac Stipe Jurić koji je nabasao na kolibu odmetnutog srpskog vojnika.

Iako je u Srbiji tretiran kao heroj o kojem se sada snima i film, činjenica je da je Korać bio zlikovac, pijanac i četverostruki ubojica kojemu ljudski život nije predstavljao ništa. O njegovoj nasilničkoj prirodi svjedoči i dokument koji posjedujemo, a iz kojeg se vidi da je 1994. godine u alkoholiziranom stanju automatskom puškom izrešetao srpskog oficira, zbog čega je protiv njega bio pokrenut kazneni postupak koji nikada nije okončan.

Foto: Privatna arhiva/Dnevno

Izvor: dnevno.hr/Foto:fah

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.