Poštaru iz Varaždina prijeti zatvor: Uhvatili ga na djelu, bacao pošiljke umjesto da ih uručuje

21.12.2022. 11:45:00

Lijenom poštaru (32) prijeti zatvor jer je u šumu bacio veći broj pošiljke koji su trebali biti isporučeni. Kažu da mu se nije dalo raznositi ih po gradu, piše Danica.hr

Na koncu su ga otkrili jer ga je navodno netko vidio da pošiljke baca u šumarak pokraj ceste. Istraga je provedena vrlo brzo i protiv njega su ovih dana već podginuli optužnicu.

Poštara se tereti za kazneno djelo povrede tajnosti pisama i drugih pošiljaka u produljenom trajanju te kazneno djelo krivotvorenja isprave. Dokaže li mu se krivnja, mogao bi dobiti do tri godine zatvora samo za pobacane pošiljke.

“Okrivljenog 32-godišnjaka tereti se da je 4. i 5. listopada ove godine u šumskom području u Varaždinskoj županiji, kao poštanski službenik bacio više pošiljaka koje su mu bile povjerene radi uručenja primateljima.

Nakon toga, u cilju da ih prikaže uručenima, u dostavnoj knjizi lažno je potpisao primatelje pošiljaka”, doznajemo u varaždinskom Općinskom državnom odvjetništvu.

Optužnica varaždinskih tužitelja je nepravomoćna i poštanski se službenik na nju može žaliti u zakonskom roku.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:posta.hr

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.