Potres u Jadranu jačine 4,3 po Richteru, osjetio se i u Rijeci

12.11.2022. 08:11:00

Novi potres magnitude 4,3 po Richteru zabilježen je u Jadranu blizu talijanske obale u petak oko 21:40. Epicentar je bio na dubini od deset kilometara, 61 kilometar od Riminija i 32 kilometra od Pesara

Građani na EMSC-ovoj aplikaciji LastQuake pišu da je potres bio intenzivan i da je trajao desetak sekundi. 'Kratak udar i intenzivna vibracija kreveta i prozorskih stakala', 'Bilo je jako intenzivno', 'Novi šok', samo su neki od komentara iz Ancone.

Javila se i osoba iz Rijeke koja tvrdi da je osjetila potres na 24. kat. Sudeći po komenarima, osjetio se i u Brestovcu u Sloveniji.

#Earthquake (#terremoto) possibly felt 37 sec ago in #Italy. Felt it? Tell us via:
????https://t.co/LBaVNedgF9
????https://t.co/AXvOM7I4Th
????https://t.co/wPtMW5ND1t
⚠ Automatic crowdsourced detection, not seismically verified yet. More info soon! pic.twitter.com/DE4MRkwWTB

— EMSC (@LastQuake) November 11, 2022

Podsjetimo, rano ujutro u 7:07 u srijedu snažan potres magnitude 5,7 po Richteru zatresao je središnju Italiju i uznemirio građane, a osjetio se i na području Hrvatske i BiH. Epicentar je bio na dubini od 10 kilometara, 64 kilometra istočno od Riminija te 35 kilometara sjeveroistočno od Pesara, gdje živi oko 77.000 ljudi. U Italiji je treslo je jučer, a zabilježen je potres magnitude 4,5.

Izvor: tportal.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: L.Š.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.