Potresna ratna izložba i film promovirani u Imotskom

27.11.2019. 12:48:00

Interne dvore don Ivana Turića u Imotskom od ponedjeljka (ali samo privremeno), krase ratne fotografije obrane Vukovara. Naime, baš je na tom mjestu otvorena ratna izložba „Vukowar 1991“, autora Damira Radnića i Viktorina Jurića – Paše, koji su i sami bili dragovoljci HOS-a u Domovinskom ratu.

Radnić je bio i zapovjednik HOS-a u obrani Bogdanovaca. U pratnji s Radnićem bio je još jedan dragovoljac HOS-a iz obrane Bogdanovaca - Ivica Jurčan, koji je 12 dana ranjen ležao na poznatom kukuruznom putu u Bogdanovcima. Imoćanima i ne odveć velikoj posjeti prezentirano je oko 90 fotografija s izložbe „Vukowar 1991“, a poslije i film „Štafeta smrti“, u kojoj glavnu ulogu nosi spomenuti Ivica Jurčan. Jurčan je u Imotskom dočekan velikim pljeskom nakon promoviranog filma. Zanimljivo, do 100-te projekcije filma ostalo je još 5 puta promovirati ovaj uistinu potresan film, pa se brojka 95 tako zaustavila baš u Imotskom. Film je nastao za sve branitelje, kojih je kako reče Radnić, svakog dana sve manje.

Izvor: Dragovoljac.com/PDN

Izvorni autor: TEKST I FOTO: DARKO LONČAR

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.