POTRESNE RIJEČI MATEJEVOG OCA: ‘Došli smo do kraja, danas odlazim sa svojim sinom kući. Božji poziv Mateju ima dublje značenje’

20.05.2022. 16:53:00

NAJTEŽI TRENUCI

Tijelo Splićanina Mateja Periša, koje je pronađeno prije dva dana, stiglo je u crkvu Svetog Anta Padovanskog u Beogradu. Lijes će biti izložen u crkvi od 15 do 17 sati kako bi svi koji žele poslali posljednji pozdrav Splićaninu za kojim se tragalo 139 dana. Ispred crkvi je nešto prije 15 sati došao Matejev otac Nenad Periša, a kada je stiglo tijelo njegova sina, tata  Nenad poljubio je sanduk, a potom unio kovčeg s tijelom sina u crkvu.

Vrata crkve su otvorena za građane, a oni su u miru ušli kako bi mogli da odati posljednju počast tragično stradalom Splićaninu. Došao je i ambasador Hrvatske. Matejev ispraćaj će predvoditi mons. Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup i metropolit u crkvi Svetog Antuna Padovanskog. Ispred su se okupili i novinari, koji su izrazili saučešće Nenadu koji im se zahvalio i ušao u crkvene prostorije u Bregalničkoj ulici u Beogradu.
Nenad Periš je najavio da će se obratiti novinarima nakon završetka mise. U crkvi se čita molitva za Mateja koja je podijeljena ljudima.

Nenad Periš zahvalio je novinarima i publici i “velikom srcu koji mi je Beograd dao iako je moj sin ovdje završio život”.

Rekao je da su mu svi oni pomogli da osjeti ljudsku ljubav, suosjećanje i sve što je  čovjeku u takvim trenucima potrebno. Zahvalio je MUP-u Srbije rekavši da su naravili nevjerojatan posao od ljudskog kontakta do profesionalnog dijela.

“Još jednom hvala svakom policajcu, načelniku i svima koji su sudjelovali u tome, rekao je i zahvalio hrvatskom ministarstvu vanjskih poslova, svim novinarima, snimateljima, redakcijama.

“Pokazali ste da ste ljudi i da u ovako teškim situacijama ipak znate raliku između vijesti i boli koju takva vijest može prouzročiti svakome tko se u takvoj situaviji nalazi”, rekao je Periš i zahvalio svećenicima i crkvi te svima koji mole za Mateja. Došli smo do kraja, danas odlazim sa svojim sinom kući, okrećem novu stranicu života koja će biti prožeta sjećanjima iz Beograda”,  rekao je, dodavpi da misli da će sada biti bolji čovjek, a da božji poziv Mateju ima dublje značenje.

Nenad je naglasio da  u Splitu sprovod će biti u uskom krugu obitelji.

Izvor: Dnevno.hr/Foto:DEPO PORTAL/md

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.