Potvrđen prvi slučaj zaraze koronavirusom u 1. HNL

14.07.2020. 16:52:00

Sada ostaje pitanje hoće li se posljednja dva kola HNL-a odigrati prema planiranom

Na službenoj stranici još uvijek aktualnog hrvatskog nogometnog prvoligaša Intera iz Zaprešića objavljena je obavijest da je netko u klubu zaražen koronavirusom. To je prvi slučaj koronavirusa u Prvoj HNL.

- Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obavještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem periodu, te će se promtno reagirati temeljem epidemiološke situacije.

Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obavješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu.  

Inter je ove subote u 34. kolu HNL-a kod kuće igrao s Rijekom, a tek treba vidjeti hoće li se po pitanju ovoga oglašavati netko iz vrha HNL-a, odnosno hoće li se zadnja dva kola ove sezone odigrati prema planiranom. Inter već u petak gostuje u Koprivnici.

Rijeka će pratiti upute epidemiologa

S Rujevice nisu imali nikakav poseban komentar na činjenicu da se u redovima Intera, kod kojeg je Rijeka gostovala prošle subote, pojavio koronavirus.

Istaknuli su tek da će pratiti preporuke i upute epidemiologa, odnosno HZJZ-a koje u ovom trenutku podrazumijevaju pojačani nadzor. Ako u nekom trenutku budu potrebna dodatna testiranja s Rujevice poručuju da će im se podvrgnuti bez zadrške.

Izvor: sportske.jutarnji.hr/Foto: Damir Krajać

Izvorni autor: Sportske novosti

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.