Potvrđeno je! Bosna i Hercegovina neće izručiti Zorana Mamića Hrvatskoj

27.08.2022. 07:38:00

Sud Bosne i Hercegovine je utvrdio da nisu ispunjeni uvjeti (pretpostavke) iz Ugovora o izručenju zaključenog između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske za izručenje potraživanog Zorana Mamića u Republiku Hrvatsku, odgovorili su Jutarnjem listu

Prema Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, ministar pravde BiH u ovakvoj situaciji može samo potvrditi rješenje Suda BiH kojim se molba zamoljene države odbija, odgovoreno je Jutarnjem listu iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine na upit je li tamošnji ministar pravosuđa Josip Grubeša donio odluku o slučaju izručenja Zorana Mamića Hrvatskoj na zahtjev našeg Ministarstva pravosuđa i uprave.

Na upit Jutarnjeg lista postoji li zakonski rok u kojem bi ministar Grubeša trebao donijeti odluku, odgovoreno je sljedeće: 'Prema navedenom Zakonu (Zakonu o međunarodnoj pravnoj pomoći u kaznenim stvarima, op.a.) nije utvrđen rok za donošenje navedenog rješenja‘.

Sud BiH je još 13. srpnja ove godine dostavio svoju odluku Ministarstvu pravde, a dok odluka BiH o odbijanju izručenja Zorana Mamića ne dođe službeno u Hrvatsku, našim pravosudnim tijelima vezane su ruke u provedbi kaznenih postupaka koji su protiv njega u Hrvatskoj još uvijek na snazi, piše ovaj dnevni list. 

Inače, Hrvatska je izručenje Zorana Mamića zatražila po više osnova.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.