POZIV NA JAVNU TRIBINU 'BRANITELJI S KRUNICOM GLAS IZ HRVATSKOG JERUZALEMA'

09.12.2019. 12:35:00

  Udruga udovica hrvatskih branitelja iz DR RH Grada Zagreba i Zagrebačke županije zajedno sa Udrugom obitelji umrlih hrvatskih branitelja RH i Udrugom “Hrvatskoj za dar” iz Zadra organizirat će tribinu

BRANITELJI S KRUNICOM - GLAS IZ HRVATSKOG JERUZALEMA

                 u dvorani Specijalne policije iz Domovinskog rata
       Trg žrtava fašizma 1, Zagreb
                        dana 11.12.2019.,  s početkom u 18 sati.

Hrvatska je prošla svoju golgotu, u tom ratnom vremenu bila je kao crkva bez krova, jer nije nas obasjavao samo snop svjetlosti, već je cijela zemlja bila obasjana čudom zajedništva, povezana zrncima ružarija.

Slike naših branitelja obišle su svijet, mnogi su ih smatrali čudesnom vojskom, jer nije postojao ni jedan, ni lijevi ni desni, ni krivi ni pravi, ni vjernik ni nevjernik, a da nije nosio krunicu.

Svijet se divio ratniku koji je nadvisio samog sebe, jer noseći krunicu imali su božansku snagu da ne mrze, da se ne osvećuju. Kad je bilo najteže imali su osjećaj da dodiruju nešto sveto, uzvišeno, plemenito, nešto što im čisti misli i namjere, jača duh, štiti ih u opasnostima kojima su izloženi.

U tom vremenu patnje nije bilo straha, bojazni,  bili smo sigurni, kruničari i ratnici bili su glas hrvatskog Jeruzalema.

Zašto danas nema te svjetlosti nad našom Domovinom, zašto nema dodira među nama? Zašto smo se prepustili, tražimo blagoslov, a hodamo u grijehu, sve  svodimo  na manje zlo?! 

Što je to moralna i duhovna lustracija, kako izgleda moderna kolonizacija ljudskih umova i ljudskog srca? Promišljajmo i zajedno tražimo odgovore na tribini, nađimo zajedno put vjeri koja nas je očuvala.    

Radujemo se Vašem dolasku!

 

Na tribini će govoriti uvaženi gosti;

Admiral HV u miru gospodin Davor Domazet -  Lošo

Hrvatski novinar i publicist gospodin Marko Ljubić

fra Ante Bekavac dr.sc.

Udruga udovica hrvatskih branitelja iz DR RH

Grada Zagreba i Zagrebačke županije

Rozalija Bartolić, predsjednica

 

Udruga obitelji umrlih hrvatskih branitelja RH

Tanja Polić Marković, predsjednica

                                                                                              

                                                                                                 Udruga „Hrvatskoj za dar“ Zadar

Nada Morović, predsjednica

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.