Poziv na obilježavanje prvog oružanog sukoba Domovinskog rata – Pakrac 1991

27.02.2020. 10:10:00

Grad Pakrac, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata i Udruga hrvatske policije branitelja Pakraca i Lipika, u suradnji s Koordinacijom ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Pakraca i Lipika, a u skladu sa kalendarom obilježavanja značajnih obljetnica iz Domovinskog rata i povijesti hrvatskog naroda, prigodno i već tradicionalno obilježavaju nadnevak 1./2. ožujka 1991. godine, kao prvi oružani sukob hrvatskih policijskih (redarstvenih) snaga sa naoružanim srpskim ekstremistima, te kao početak oružane borbe hrvatskog naroda za samostalnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

 

             Ove godine ovaj važan datum iz novije hrvatske povijesti želimo obilježiti sa posebnim dostojanstvom, te je pokrovitelj obilježavanja Vlada Republike Hrvatske.

 

              Iz istog razloga molimo Vas da pokažemo zajedništvo, te predlažemo da sve braniteljske udruge polože zajednički vijenac koji će osigurati organizatori, a isto tako da i izaslanstva svih jedinica lokalne samouprave polože zajednički vijenac koji će također osigurati organizatori. Izaslanstva jedinica lokalne samouprave i udruga mogu zapaliti svijeće. Naravno ako netko želi posebno iskazati pijetitet polaganjem vijenca i paljenjem svijeća to će mu biti omogućeno.

 

              Sredstva koja uštedimo ovim činom, možete darovati hrvatskim braniteljima na Vašem području koji su u poterbi, a nažalost vlastita iskustva nam govore da je takvih mnogo.

 

              S poštovanjem,       

 

 

 

                       Grad Pakrac:                                                                           UHPB Pakraca i Lipika                                                  

                     Gradonačelnica:                                                                               Predsjednik:                                                                          

                 Anamarija Blažević                                                                   Miroslav Ivančić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.