PREDSJEDNIK MILANOVIĆ NA OBILJEŽAVANJU 27. OBLJETNICE OSLOBAĐANJA JAJCA: Hrvatske snage HV-a i HVO-a oslobodile kraljevski grad Jajce

13.09.2022. 17:55:00

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju 27. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Maestral“ i oslobođenja kraljevskog grada Jajca.

Predsjednik se tom prigodom i obratio okupljenima.

“Mi i vi moramo sve vrijeme zdravim argumentima tumačiti i objašnjavati zašto je ova cijela hrvatska priča epopeja s elementima tragedije poštena i ispravna i zašto smo na pravoj strani povijesti. Ta zahvalnost je nešto što ne vidimo i to je ono što smeta i boli i iritira, i to je ono na čemu ćemo ustrajati, u dokazivanju da smo napravili pravu stvar”, istaknuo je hrvatski predsjednik.

Kazao je i da je njegovo poštovanje prema BiH ljudski i politički cilj već barem 20 godina.

“BiH, blokadu Sarajeva, i druge velike stvari u ratu 1995. godine nisu postigli ni američki, ni britanski, ni francuski bombarderi, nego čizme na terenu i krv hrvatskih vojnika. To moramo stalno ponavljati, kada za vas, Hrvatice i Hrvate BiH, tražimo običnu milostinju, i toga me je sram. Tražimo toliko malo da me je sram to ponavljati”, rekao je Milanović.

Naveo je i da Hrvati u BiH nisu manjina, ali se svode na manjinu, te to usporedio s manjinama u Hrvatskoj.

“Manjine u Hrvatskoj imaju svog predstavnika u Saboru. Cinizam rastužuje, ako svi govore o ukidanju Daytonskog sporazuma, ja kao predstavnik Hrvatske mogu reći da to Hrvatska neće nikada podržati, nego će se boriti protiv toga. BiH bez ravnopravnih Hrvata, Bošnjaka i Srba, nema. To nekima nije jasno”, kazao je dodavši: “Ovdje se mi još malo nešto pitamo. Živjeli Hrvati BiH”.

 

Izvor: n1/ Foto: n1

Izvorni autor: N1 Hrvatska

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.