Predsjednik Milanović napustio program svečanog obilježavanja operacije Maslenica

22.01.2021. 09:33:00

Povodom obilježavanja 28. obljetnice vojno-redarstvene operacije Maslenica '93. predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske trebao je sudjelovati u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO Maslenica '93. u Zadru

No, Milanović je odbio sudjelovati u protokolu i vraća se u Zagreb, javlja N1.

Predsjednik Milanović odbio je sudjelovati u obilježavanju kad je vidio da u protokolu sudjeluju i dvije osobe koje na sebi imaju ustaška obilježja 'za dom spremni'. O svemu se telefonom čuo i s premijerom Andrejom Plenkovićem te je krenuo natrag u Zagreb.

'Pristali smo na sve elemente protokola, ali na ovo nismo pristali. Ovdje je jedan sudionik bio obučen u odoru s porukom "Za dom spremni" i ja u tome ne želim sudjelovati', kazao je tada predsjednik Milanović.

Jutrošnji incident u Zadru komentirao je i nezavisni saborski zastupnik Bojan Glavašević, koji smatra da je sramotno da na obilježavanju na kojem je "sve prepuno vojske, policije i visokih državnih dužnosnika" nitko ne reagira na ustaška obilježja, osim predsjednika države.

'Umjesto da sve završi tako da se uklone osobe koje imaju ustaška obilježja, odlazi predsjednik', zaključuje Glavašević.

Izvor: tportal.hr/Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Izvorni autor: An.S./V.Mo.

Autor: