Milanović opet po Plenkoviću: Masovni komunikator sad tumači Domovinski rat! Ne pamtim da se herojski zec omotavao lancima u Kninu

03.06.2021. 19:53:00

Predsjednik Zoran Milanović nastavlja forsirati temu proslave Oluje i obračunavati se s Andrejem Plenkovićem. Reagirajući na gostovanje premijera u emisiji RTL danas, prozvao ga je zbog omalovažavanja njegovog prijedloga da se svečanost obilježavanja Oluje održi u Glini

Podsjetimo, upitan o prijedlogu da se Dan domovinske zahvalnosti obilježava u Glini, a ne u Kninu kao svake godine, Plenković je u srijedu na RTL-u rekao: 'Indikativno mi je primjena dvostrukih kriterija u medijima kada je u pitanju predsjednik a kada ja kao predsjednik Vlade. Zašto Milanovića nitko ne pita zašto nije bio na svečanostima oko Dana državnosti, zašto nije bio na koncertu, zašto nije išao na Oltar domovine. Neće biti zajedničkih vijenaca, nema potrebe za to. Proslava Oluje ja mislim bit će u Kninu, to je Zvonimirov grad, velika je simbolika hrvatske zastave na tvrđavi. Poštuje sve druge trenutke i bitke Domovinskog rata, pogledajte što je zadnjih pet godina za branitelje napravio ministar i zapovjednik Tigrova Tomo Medved'.

Milanovićev odgovor stigao je u četvrtak ujutro putem Facebooka.

'Masovni komunikator Plenković, promotor prava na laž još od svojih maturantskih dana, svrstava sada sebe i među autentične tumače bitaka iz Domovinskog rata. Pa omalovažava prijedlog da se “Oluja“ obilježava i u drugim gradovima u kojima su se vodile junačke bitke u Domovinskom ratu, a ne samo u Kninu, proglašavajući sebe - riječima „mnogi od nas drukčije gledaju na Knin“ - skoro pa ratnim zapovjednikom.

Inicijativu da se „Oluja“ slavi i tamo gdje su poginule stotine hrvatskih branitelja, kod Petrinje i Gline recimo, predložili su mi ratni generali i zapovjednici koji su vodili oslobađajuće bitke. Valjda je važnije slušati njih nego onoga koji se na kninsku Tvrđavu, politički dobro sračunato, prvi put uspeo 2016. kada se uspio čak i junački skljokati. Godinama nakon „Oluje“, osim prve godišnjice 1996., u Kninu se slavilo nije, pobjedu nisu tamo obilježavali ni predsjednik Tuđman ni sami ratni zapovjednici, što nimalo ne umanjuje važnost Knina u Domovinskom ratu.

Ako Plenković zna tko je organizirano tih godina dolazio u Knin, neka mi kaže. Ali ne pamtim, a vjerujem ni itko drugi, da se Herojski zec u znak prosvjeda tamo lancima omotao u kolovozu 1997. Jer, nema na svijetu tog sredstva masovne komunikacije kojim bi se on mogao ugurati među one kojima danas tepa „mnogi od nas“, napisao je Milanović na Facebooku.

Izvor: tportal.hr/Foto: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Izvorni autor: B.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.