Predstavnica Udruge obitelji branitelja Azovstalj Tetjana Harko: Azovci su pušteni iz zatočeništva u "užasnom stanju"!

29.06.2022. 22:00:00

 Ukrajina je u srijedu uspjela realizirati najveću razmjenu ratnih zarobljenika od  početka ruske invazije

Kao i kod svakog geopolitičkog sukoba, tako i kod ovog Rusko-Ukrajinskog rata, velik broj dezinformacija preplavi medijski prostor i obiđe svijet. Razne neprofitne novinske organizacije   usmjerene su  na borbu protiv dezinformacija i lažnih informacija o ratu u Ukrajini. 

 

U nadi   što vjerodostojnijeg  informiranja  o ratnim zbivanjima u Ukrajini  stupili smo u kontakt sa nekolicinom osoba, koji zbog svoje osobne sigurnosti žele ostati anonimni, a koji nam pribavljaju  i dostavljaju necenzurirane  podatke sa terena.

 

Shodno tome, od naših  neovisnih izvora iz Ukrajine zaprimili smo        vijesti  o razmjeni ratnih zarobljenika, te izjavu predsjednice Udruge obitelji branitelja Azovstalja i sestre zapovjednika marinaca Voline, Tetjana Harko  koju vam prenosimo u cijelosti:

Predstavnica Udruge obitelji branitelja Azovstalja i sestra zarobljenog zapovjednika marinaca Voline, Tetjana Harko, rekla je za javnost da su Azovci pušteni iz zatočeništva u "užasnom stanju", iako su se rado vratili kući.

"Skoro svi, 99% bez ruku, bez nogu. Netko ne čuje, netko ne vidi, ali su im oči sretne. Neki momci pričaju sa suzama u očima, neki ne mogu pričati. Sad su na putu. Dečki iz ove razmjene trebaju hitnu liječničku pomoć, pregled", rekla je Harko.

Tetjanin brat, azovstaljski branitelj, zapovjednik Volina, još nije vraćen, a obitelj s njim nije imala kontakt otkako ga je zarobila Rusija.

Umjesto toga, predstavnica obitelji branitelja Azovstalja naglasila je da su svi borci heroji.

“Svi im se radujemo i dat ćemo sve od sebe da se svi vrate kući.” - dodala je.“

Izvor: PDN/Foto: neovisni izvori

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.