Premijer Kosova Kurti: Je li Vučić Dr. No ili Dr. Njet? Pa – znamo da doktor nije!

22.03.2023. 18:54:00

Kurtijeva reakcija dolazi nakon što je Vučić – uz što je odbio potpisati Europski prijedlog sporazuma 27. veljače i provedeni aneks 18. ožujka – sada odbacio i “prijedlog za samoupravu Srba na Kosovu”

Premijer Kosova Albin Kurti izjavio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbio ponudu koju mu je dao “za samoupravu kosovskih Srba”, u zajednici koju bi izradio i predložio sam premijer Kosova.

Kurti je u objavi na Twitteru reagirao rekavši da je Vučić , nakon što je odbio potpisati Europski prijedlog sporazuma 27. veljače i provedeni aneks 18. ožujka, odbacio i “prijedlog za samoupravu Srba na Kosovu”.

“ Nakon što je odbio potpisati Sporazum 27. veljače i prije ponovnog odbijanja potpisati aneks 18. ožujka, predsjednik Srbije je odbio i moju velikodušnu ponudu za samoupravu kosovskih Srba, u udruzi koju bih ja osmislio i predložio. Je li on dr. Ne ili g. Njet? Pa znamo da on nije doktor “, napisao je Kurti .

Tajnik Ministarstva obrane Srbije Nemanja Starović reagirao je na izjavu Kurtija i naveo kako je “pitanje zajednice definirano Briselskim sporazumom iz 2013. godine”.

“ Kad pokušavaš biti pametan, ali samo potvrdiš svoju aroganciju. ZSO je definiran Briselskim sporazumom iz 2013. koji je 'Kosovo' potpisao i ratificirao. Kurti, koji se predstavlja da je velikodušan, ismijava dijalog i vrijeme Srbe. Dosadašnjim dogovorima jasno je definirano tko će izraditi statut ZSO i to definitivno nije Kurti, već sami lokalni Srbi ”, napisao je Starović na Twitteru.

Izvor: crodex.net/Foto: Screenshot

Izvorni autor: Dino Stanković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.