Premijerka Italije Giorgia Meloni osudila je napad na Misiju KFOR-a!

30.05.2023. 11:15:00

Premijerka Italije Giorgia Meloni osudila je napad na Misiju KFOR-a  i ocijenila da je to neprihvatljivo i neodgovorno, te  dodala da je od velike važnosti da se izbjegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti.

Meloni je na svom Twitter profilu,  u svoje ime i ime Talijanske  vlade,  izrazila "najiskreniju   bliskosti sa talijanskim vojnicima koji su ozlijeđeni tijekom nemira na Kosovu".

"Izražavam i najoštriju osudu napada koji se dogodio na Misiju KFOR-a u kojoj su učestvovali i vojnici drugih naroda. Ovo što se dešava je apsolutno neprihvatljivo i neodgovorno. Nećemo tolerirati dalje napade na KFOR", rekla je Meloni.

Premijerka Italije je dodala da je od suštinskog značaja da se izbjegnu dalje jednostrane akcije kosovskih vlasti i da sve uključene strane odmah naprave korak unazad, te doprinesu popuštanju tenzija.

"Posvećenost  talijanske vlade miru i stabilnosti na Zapadnom Balkanu je maksimalna i mi ćemo nastaviti da radimo sa našim saveznicima. Potvrđujem svoju bliskost sa talijanskom vojskom i snažnu zahvalnost Vlade za izuzetan profesionalizam i hvale vrijedan duh službe koji pokazuju u svim okolnostima", poručila je Meloni.

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.